NOUS AJUTS PER A LA RETIRADA D’AMIANT

Aquesta línia de subvencions té com a objecte fomentar la retirada en origen de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats a l'àmbit territorial de Catalunya i gestionar correctament els residus d'amiant.

LA NOSTRA DEIXALLERIA FUNCIONA AMB EL SOL!

Enllestits els treballs d’instal·lació de 9 panells solars de 450W a la deixalleria de Palafrugell i la col·locació d'un cartell informatiu del sistema de funcionament del subministra d'energia que ho fa en mode d'autoconsum.

NETEJA DE RESIDUS AL FAR DE SANT SEBASTIÀ

Aquesta primavera, l’Àrea de Qualitat Urbana ha fet netejar diversos residus en localitzacions de difícil accés, tals com els miradors del Far de Sant Sebastià, al voltant dels miradors Joaquim Turró i Divina Pastora.

S’INSTAL·LEN 6 CONTENIDORS MÉS DE RECOLLIDA D’OLI VEGETAL USAT

Des de mitjans d'abril, s'han instal·lat fins a 6 unitats més de contenidors a la via pública per a fomentar la recollida de l'oli usat vegetal.

L’AJUNTAMENT ENGEGA UNA CAMPANYA COMUNICATIVA PER EVITAR L’ABANDONAMENT DE TRASTOS VELLS AL CARRER

S'han engegat una campanya comunicativa perquè la gent porti els trastos a la deixalleria o en pugui concretar la recollida.

L’enquesta “Què en penses de l’APP de residus” s’ha tancat el 10 de març de 2023 amb un total de 96 respostes registrades. Entre els resultats obtinguts, en destaquen la

QUÈ EN PENSES DE L’APP DE RESIDUS?

Què en penses de l'APP de residus? Volem conèixer la teva opinió i poder millorar el servei.

L’AJUNTAMENT DETECTA ABOCAMENTS D’AMIANT A LA VIA PÚBLICA

Es tracta d’un residu potencialment perillós per a la salut, amb un procés molt estricte en el seu tractament.

Arrel del canvi en la normativa estatal de residus, a partir del 2 de gener de 2023, ja es poden cremar restes a les explotacions agrícoles, silvícoles i ramaderes, tot complint amb el tràmit de comunicació o autorització de crema de la Generalitat.

A partir de demà els Agents cívics repartiran els calendaris en suport paper i 365d/24h, disponibles en aquest enllaç o a l’APP Palafrugell al Mòbil. Entre els canvis cal destacar

La gestió dels residus al nostre municipi és, a voltes una matèria difícil d’explicar per la diversitat de sistemes articulats: segons la tipologia de residu, la ubicació de diferents punts

NETEJA DE LA RIERA DE TAMARIU

Els darrers dies, l’Àrea de Qualitat Urbana, ha fet netejar diferents abocaments sobre la riera de Tamariu, a prop del cementiri i a la zona de Les Torretes, formats principalment

DONA UNA SEGONA VIDA A LA TEVA ROBA!

El mon de la moda actual, ha generat un canvi significatiu en el patró de consum de roba i calçat. Hem passat d’adquirir roba de certa qualitat, que ens garantia

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Sabies que a Catalunya generem prop de 200.000 tones anuals de residus tèxtils, de les quals es reciclen menys d’un 10%?

CAMPANYA DE FOMENT DEL RECICLATGE ALS HABITATGES D’ÚS TURÍSTIC A PALAFRUGELL

En aquesta campanya s’ha informat als propietaris d’habitatges d’ús turístic de Palafrugell de la importància d’equipar adequadament els apartaments amb les principals fraccions a separar i d’informar als llogaters del model de residus del municipi.

La nova llei estatal de residus 07/2022, de 8 d'abril, imposa la prohibició de crema de restes vegetals a l'entorn agrícola i silvícola, fet que ha incidit en què molts usuaris sol.licitin informació sobre la millor gestió del seu residu.